Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (19)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ривак Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19
1.

Мерзлов С. В. 
Визначення гострої токсичності кормової добавки змішанолігандного комплексу Кобальту на білих щурах [Електронний ресурс] / С. В. Мерзлов, Г. П. Калініна, М. В. Утеченко, І. П. Патерега, Г. П. Ривак // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2012. - Вип. 8. - С. 45-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tvppt_2012_8_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 321.66 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Ривак Г. П. 
Мікроскопічна ідентифікація, як метод профілактики губкоподібної енцефалопатії [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак // Ветеринарна медицина. - 2014. - Вип. 98. - С. 15–19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vetmed_2014_98_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 642.162 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Хоменко А. Д. 
Амінокислотний склад Spirulina Platensis як кормової добавки за додавання кисломолочної сироватки до поживного середовища Заррука [Електронний ресурс] / А. Д. Хоменко, В. М. Надточій, Г. П. Ривак // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. - 2015. - Вип. 205. - С. 233-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tevppt_2015_205_31
Попередній перегляд:   Завантажити - 329.887 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Ривак Г. П. 
Контроль якості преміксів за вмістом холін хлоридуметодом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 4. - С. 83-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_4_18
Визначено актуальність впровадження альтернативного методу капілярного електрофорезу для визначення вмісту холін хлориду в преміксах, описано умови та схему проведення аналізу, а також наведено результати визначення вмісту холін хлориду в стандартному та дослідних зразках преміксів за допомогою приладу "Капель-105/105М", який обладнаний спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера.
Попередній перегляд:   Завантажити - 452.988 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Левицький Т. Р. 
Аналіз моніторингу кормів для сільськогосподарських тварин за показником загальний фосфор [Електронний ресурс] / Т. Р. Левицький, О. М. Вільха, Г. В. Кушнір, Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 1. - С. 67-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_1_14
Наведено результати досліджень із визначення загального фосфору у кормах для сільськогосподарських тварин. У 2013 р. в лабораторії контролю кормових добавок і преміксів, яка акредитована в системі ISO/IEC 17025, проведено дослідження 142-х зразків (премікси, тваринна, мінеральна і рослинна сировина та комбікорми для сільськогосподарських тварин), які поступили на вибірковий контроль від господарств різної форми власності. Під час дослідження 60-ти зразків комбікормів для сільськогосподарських тварин було встановлено, що у 25-ти зразках (41,6 %), вміст загального фосфору був нижчий від задекларованого значення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 385.053 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Левицький Т. Р. 
Визначення вмісту органічних кислот у порошкоподібних кормових добавках методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, Г. В. Кушнір, Р. О. Ривак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 1. - С. 72-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_1_15
Наведено результати визначення вмісту органічних кислот у кормових домішках за допомогою методу капілярного електрофорезу на приладі "Капель-105/105М", обладнаного спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими кормовими домішками, до складу яких введено органічні кислоти як основні активні компоненти для підкислення вмісту травного каналу та стабілізації кишкової мікрофлори в організмі сільськогосподарських тварин і птиці.
Попередній перегляд:   Завантажити - 404.118 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Левицький Т. Р. 
Визначення вмісту метіоніну в кормових добавках методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, З. О. Ривак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15, № 2-3. - С. 64-68. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2014_15_2-3_14
Наведено результати визначення вмісту метіоніну в кормових домішках за методом капілярного електрофорезу за допомогою приладу "Капель-105/105М", обладнаного спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими амінокислотними кормовими домішками та збільшенням випадків їх фальсифікації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 486.927 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Левицький Т. Р. 
Визначення вмісту лізину в кормових добавках методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, Г. В. Кушнір, Р. О. Ривак // Науково-технічний бюлетень Інституту біології тварин і Державного науково-дослідного контрольного інституту ветпрепаратів та кормових добавок. - 2013. - Вип. 14, № 3-4. - С. 55-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2013_14_3-4_11
Наведено результати визначення вмісту лізину у кормових домішках за допомогою методу капілярного електрофорезу на приладі "Капель-105/105М", обладнаного спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими амінокислотними кормовими домішками та збільшенням випадків їх фальсифікації.
Попередній перегляд:   Завантажити - 511.182 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Ривак Г. П. 
Розрахунок невизначеності методу капілярного електрофорезу при визначенні вмісту холін хлориду в кормових добавках і преміксах [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 1. - С. 41-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_1_9
Обгрунтовано необхідність розрахунку невизначеності аналітичних методик кількісного визначення вмісту діючих речовин, наведено ряд нормативних документів, які регламентують загальні правила та вимоги для оцінки і вираження невизначеності вимірювань, які слід додержуватися на різних рівнях точності для забезпечення якості випробувань продукції. Наведено процедуру і розраховано невизначеність методики визначення вмісту холін хлориду за допомогою методу капілярного електрофорезу шляхом експериментальних спостережень і вхідних даних, зроблено їх аналіз і відповідні висновки.
Попередній перегляд:   Завантажити - 436.373 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Коцюмбас І. Я. 
Контроль вмісту метіоніну гідроксианалогу в кормових добавках методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / І. Я. Коцюмбас, Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2015. - Вип. 16, № 2. - С. 91-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2015_16_2_16
Наведено результати визначення вмісту гідроксианалогу метіоніну в кормових добавках за методом капілярного електрофорезу за допомогою приладу "Капель-105/105М", обладнаного спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими амінокислотними кормовими добавками та збільшенням випадків їх фальсифікації. Валідаційні дані, результати досліджень, їх аналіз та висновки, наведені в роботі, свідчать, що метод капілярного електрофорезу за допомогою приладу "Капель-105/105М" є альтернативним методом і за своїми характеристиками може застосовуватися у разі контролювання якості кормових добавок метіоніну гідроксианалогу за вмістом основної діючої речовини.
Попередній перегляд:   Завантажити - 540.139 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Коцюмбас І. Я. 
Якісний та кількісний склад органічних кислот препарату Біовір [Електронний ресурс] / І. Я. Коцюмбас, В. І. Кушнір, Г. В. Кушнір, Г. П. Ривак, О. В. Коваленко, Н. К. Черно, А. І. Капустян // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Ветеринарна медицина. - 2015. - Вип. 7. - С. 163-166. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_vet_2015_7_46
Попередній перегляд:   Завантажити - 885.01 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Коцюмбас І. Я. 
Визначення вмісту вітамінів групи в у біологічно активному засобі на основі пептидоглікану методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / І. Я. Коцюмбас, В. І. Кушнір, Г. В. Кушнір, Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, О. В. Коваленко, Л. В. Курилас // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(2). - С. 73-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(2)__18
Попередній перегляд:   Завантажити - 211.638 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Кушнір Г. В. 
Характеристика сучасних методів визначення сирого протеїну у кормах та рослинній сировині [Електронний ресурс] / Г. В. Кушнір, Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, Л. В. Курилас, О. М. Вільха, Г. Ю. Федор // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Ветеринарні науки. - 2017. - Т. 19, № 82. - С. 97-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuvmbvn_2017_19_82_22
Попередній перегляд:   Завантажити - 267.515 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Ривак Г. П. 
Контроль вмісту масляної кислоти у силосах і сінажах методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 2. - С. 488-493. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_2_81
Обгрунтовано проблему контролювання силосів і сінажів за вмістом масляної кислоти, а також необхідність впровадження нових альтернативних, більш точних методів визначення цього показника, як індикатора псування консервованих кормів. Описано принцип методу капілярного електрофорезу, калібрування системи і хід визначення масляної кислоти в силосах і сінажах. Подано результати досліджень зразків силосів та сінажів з різним терміном зберігання і якістю силосування за показником вмісту масляної кислоти. Також проведено оцінювання (валідацію) методу з метою його застосування під час контролювання якості консервованих кормів за вмістом масляної кислоти.
Попередній перегляд:   Завантажити - 489.487 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Ривак Г. П. 
Дослідження катіонного складу вод питних і природних методом капілярного електрофорезу [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2017. - Вип. 18, № 1. - С. 101-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2017_18_1_18
Проведено порівняльну оцінку різних методів досліджень катіонного складу води, наведено результати впровадження методу капілярного електрофорезу для одночасного визначення вмісту іонів амонію, калію, натрію, магнію, літію, барію, стронцію та кальцію, а також встановлено калібрувальні характеристики для даного методу дослідження. Одержані результати свідчать, що метод капілярного електрофорезу для одночасного визначення іонів амонію, калію, натрію, магнію, літію, барію, стронцію та кальцію у воді, проведений за допомогою приладу "Капель-105М" є відтворюваним, достатньо точним і вірогідним. Калібрувальні характеристики задовольняють умови для цього методу досліджень, а саме: коефіцієнт кореляції більший 0,99, а значення відхилень у кожній точці не перевищує 10 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 458.759 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Ривак Г. П. 
Застосування методу капілярного електрофорезу для визначення вмісту l-аргініну в кормових добавках [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак, Т. Р. Левицький, Р. О. Ривак, С. В. Чорній // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2020. - Вип. 21, № 1. - С. 153-161. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2020_21_1_22
Наведено результати визначення вмісту вітамінів групи B у преміксах за методом капілярного електрофорезу приладом "Капель-105/105М", обладнаним спеціальним програмним забезпеченням на основі персонального комп'ютера. Впровадження методу є особливо актуальним у зв'язку з постійним поповненням ринку України новими вітчизняними та імпортними преміксами, до складу яких введено вітаміни групи B для забезпечення потреби організму сільськогосподарських тварин і птиці у них та з метою профілактики авітамінозів.Подано літературний огляд щодо необхідності балансування комбікормів за вмістом L-аргініну, його характеристику, шляхи поповнення ним раціону тварин і птиці, а також розглянуто сучасні методи кількісного визначення L-аргініну в харчових продуктах, фармацевтичних препаратах тощо. В розділі "Матеріали і методи" подано характеристику розробленої методики випробувань, параметри проведення дослідження, калібрувальні характеристики із застосуванням стандартного зразка L-аргініну та проведення випробувань вмісту амінокислоти у кормовій добавці за допомогою системи капілярного електрофорезу "Капель-105М". Подано опис валідаційних характеристик, проведених у процесі валідації методики. У результаті проведених досліджень розроблено методику визначення вмісту L-аргініну в кормових добавках за допомогою методу капілярного електрофорезу. Методика випробувань базується на розчиненні зразка кормової добавки, в подальшому розділенні і кількісному визначенні вільної форми L-аргініну, його ідентифікації за індивідуальним поглинанням за довжині хвилі 200 нм, температури в робочому капілярі <$E30~symbol Р roman C>, напруги 25 кВ та за допомогою провідного електроліту. Подано результати валідації методики за такими характеристиками: збіжність, відтворюваність, точність, лінійність, межа виявлення, бюджет невизначеності. Значення показників точності, збіжності, відтворюваності і невизначеності методу (за довірчої ймовірності (P) 0,95) не перевищує 5,0 %, гіпотеза про лінійність є прийнятною, розраховані на основі стандартного відхилення (SD) межі виявлення для визначення вмісту аргініну є задовільними. Одержані результати надають змогу зробити висновок, що метод капілярного електрофорезу з використанням приладу "Капель-105М" є достатньо точним і вірогідним у випадку досліджень кормових добавок L-аргініну із вмістом основної речовини не менше 98,0 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 600.803 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Ривак Г. П. 
Комплексна оцінка білкової цінності кормової сировини тваринного походження [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак, Г. Й. Бойко, Р. О. Ривак, С. В. Давидович // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2020. - Вип. 21, № 2. - С. 164-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2020_21_2_24
Подано літературний огляд щодо необхідності балансування комбікормів для сільськогосподарських тварин і птиці за вмістом повноцінного протеїну, в складі якого міститься повний набір незамінних і замінних амінокислот, характеристику кормової сировини тваринного походження стосовно її білкової цінності. В розділі "Матеріали і методи" подано методики визначення: сирого протеїну за методом К'єльдаля, перетравного протеїну, за допомогою 0,2 % пепсину, та коефіцієнта перетравності, і принципи проведення випробувань, а також характеристику методів визначення вмісту замінних і незамінних амінокислот, в т.ч. сірковмісних, за допомогою системи капілярного електрофорезу "Капель-105М". В результаті проведених досліджень встановлено, що за показниками білкової цінності (перетравного протеїну та коефіцієнта перетравності) найменш цінним є пір'яне борошно, також воно бідне за вмістом лізину, метіоніну, триптофану і гістидину у порівнянні з іншими видами сировини, незважаючи на гідроліз і високу теплову обробку. М'ясо-кісткове борошно також є менш цінними за вмістом перетравного протеїну та незамінними амінокислотами. Найкращі показники білкової цінності відмічено у плазмі крові сухій за вмістом перетравного протеїну і коефіцієнта перетравності, який складає 89,9 %, що вказує на його хорошу засвоюваність організмом тварин і птиці. За вмістом перетравного протеїну, незамінних амінокислот та коефіцієнта перетравності, найбільш цінними є м'ясне, кров'яне борошно і суха плазма крові. Завдяки цьому, згадані продукти є ефективними в годівлі для здійснення синтезу білка продукції тваринництва і птахівництва.
Попередній перегляд:   Завантажити - 412.383 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Ривак Г. П. 
Комплексна оцінка продуктів переробки сої та соняшника [Електронний ресурс] / Г. П. Ривак, Г. Й. Бойко, Р. О. Ривак // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2021. - Вип. 22, № 1. - С. 191-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2021_22_1_26
У літературному огляді подано характеристику білкової цінності рослинних кормових матеріалів, зокрема, продуктів переробки сої та соняшника, залежно від технології одержання. Їх амінокислотний склад ідеально відповідає потребам молодняку тварин і птиці завдяки високому вмісту незамінних амінокислот. В розділі "Матеріали і методи" подано методики визначення: сирого протеїну за методом К'єльдаля, розчинного протеїну в 0,2 % калію гідроксиду, білка по Барнштейну, фальсифікації білкових продуктів неорганічним азотом, а також характеристику методів визначення вмісту замінних і незамінних амінокислот, в т.ч. сірковмісних, за допомогою системи капілярного електрофорезу "Капель-105М". В результаті проведених досліджень встановлено, що з усієї кількості проаналізованих зразків соєвої макухи за вмістом протеїну, 30,8 % продуктів не відповідали задекларованим значенням виробників і знаходилися в межах 37,4 - 40,8 %, за показником коефіцієнта розчинності протеїну і були в межах 75 - 78 %, що відповідає нормам годівлі. Крім того, 5,0 % зразків від усієї кількості проаналізованих, виявилися фальсифікованими бардою післяспиртовою, фальсифікації неорганічним азотом не було виявлено. Використання низькобілкової сировини для виробництва соняшникових шротів і макух відображалося на вмісті у них протеїну в межах 26,3 - 33,7 %. Продукт соєвий ферментований і шрот соєвий тостований характеризуються вищим сумарним вмістом незамінних амінокислот у складі білка, який складав 26,3 і 27,2 %, відповідно у порівнянні з соєю повножировою тостованою експандованою, де цей показник був на рівні 20,25 %, та переважав інші проаналізовані продукти за вмістом метіоніну, треоніну, тирозину, фенілаланіну, проліну, аланіну тощо. Проаналізований зразок соняшникового шроту, виготовлений за спеціальною технологією, є рівноцінним за сумарним вмістом амінокислот у досліджуваних соєвих продуктах. Вміст у ньому метіоніну був у 1,5 та 2,1 разу вищим у порівнянні з шротом соєвим тостованим і соєю повножировою, відповідно. Також, вміст треоніну, гліцину, цистину, триптофану, аспарагінової і глутамінової кислот у зразку соняшникового шроту переважав вміст цих же амінокислот у продуктах переробки сої. Таким чином, всестороння комплексна оцінка рослинних білкових компонентів надає можливість контролювати не тільки кількісний вміст протеїну та амінокислот, але й забезпечує детальну оцінку годівлі.
Попередній перегляд:   Завантажити - 449.893 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Кушнір Г. В. 
Тенденція поширення трансгенних рослин у 2019-2021 роках [Електронний ресурс] / Г. В. Кушнір, Т. Р. Левицький, Г. П. Ривак, Г. Ю. Федор, Л. В. Курилас, Т. Є. Сенишина // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - 2022. - Вип. 23, № 1. - С. 71-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ntbibt_2022_23_1_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 313.823 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського